Amazon Fulfilment Web Service (Amazon FWS)



Η Amazon Fulfilment Web Service (Amazon FWS) είναι η υπηρεσία εκείνη η οποία επιτρέπει στους εμπόρους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες logistic της Amazon δια μέσω μιας διεπαφής ιστού (web interface).  Οι συμβεβλημένοι έμποροι στέλνουν τα αποθέματα τους σε ένα από τα κέντρα logistic της Amazon. Όταν τοποθετηθούν παραγγελίες δια μέσου των δικτύων πώλησης που έχει αναπτύξει ο έμπορος, η Amazon βρίσκει το εμπόρευμα από το απόθεμα που έχει στις αποθήκες της και το αποστέλλει στον τελικό πελάτη (Cohen S.; 2010).

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εμπόρους να μπορούν με την χρήση λογισμικού να στέλνουν στην Amazon οδηγίες για την εκτέλεση παραγγελιών προς τον τελικό πελάτη.

Δεν υπάρχουν κόστη για την χρήση της υπηρεσίας Amazon FWS, αλλά μόνο για τις logistic υπηρεσίες.

Με την υπηρεσία Amazon FWS ο έμπορος μπορεί

  • Να στέλνει οδηγίες για την εκτέλεση μιας παραγγελίας με χρήση ενσωματωμένου λογισμικού (με χρήση API) στις εφαρμογές του εμπόρου.
  • Να επιβλέπει και να διευθύνει τα αιτήματα αποστολής. Επιπλέον μπορεί να κρατά ενήμερο τον τελικό πελάτη για το χρόνο παραλαβής των εμπορευμάτων.
  • Να ανεβάζει πληροφορίες μάρκας. Οι έμποροι έχουν την επιλογή τα πακέτα συσκευασίας να έχουν την φίρμα του.
  Βιβλιογραφία
  1. Cohen S.; (2010); Amazon Income: How Anyone of Any Age, Location, And/Or Background Can Build a highly profitable online business with Amazon; Chapter 5; Atlantic Publishing Group Inc; Florida

Δεν υπάρχουν σχόλια: